perjantai 8. joulukuuta 2017

100-vuotias Suomi!

Moi kaikille! Sain tämmöiseen postaukseen vähän inspiraatiota täältä. Tämä mun postaus tulee nyt kyllä kaksi päivää myöhässä, mutta toivon ettei se haittaa ketään.

Haluan tässä postauksessa kertoa omasta näkökulmastani sen, että millaista Suomessa on asua ja muutenkin millaiseksi tän kaiken koen. Yritän parhaani.

Me ollaan tosiaan viimeisen vuoden aikana puhuttu koulussa paljon siitä, että vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. En ehkä vielä viimevuonna sitä ajatellut niin tarkasti, mutta nyt se on mun mielestä tosi huippua, että Suomi on oikeasti nyt 100-vuotias!

Etenkin historian tunneilla me ollaan puhuttu paljon siitä, että kuinka kehitysmaissa ei lapset pääse kouluun ja heidän täytyy tehdä paljon töitä perheensä eteen, että kaikki pysyisi hengissä. Suomessa on joskus ollut aika lailla sama tilanne. Yleensä aina, kun oppilaat koulussamme sanoo, että "miksi pitää käydä tätä koulua, kun ei jaksa?" tai jotakin vastaavaa, niin opettajat alkavat vertaamaan sitä siihen, että kehitysmaissa eivät lapset pääse kouluun ilman, että siitä pitäisi maksaa sellaisia summia rahaa jota kuitenkaan ei kaikilla tai melkein kenelläkään niistä ihmisistä ole. Oikeastaan ymmärrän tämän, mutta ymmärrän myös niitä oppilaita, koska itsekin kuulun niihin oppilaisiin joita ei oikeastaan tämä koulunkäyminen aina kiinnosta, mutta haluan kuitenkin yrittää, koska jos en yritä yhtään, niin voisin sanoa hyvästi mun jatko-opiskeluhaaveille, vaikka musta tuntuu siltä, että tätä menoa joudun sanomaan niille jo nyt hyvästi, koska joskus tuntuu ettei kokeisiin lukemisesta ole mitään hyötyä, mutta se siitä.

07.02.2017

Suomessa on myös paljon turvallisempaa asua, kuin joissakin muissa maissa. Täällä ei ole sotia, eikä niitä toivottavasti tulekaan enää koskaan. Toki toivon, että koko maa saisi olla rauhassa ilman mitään sotia. Asioita ei tarvitsisi sopia pistämällä sotaa pystyyn, niistä voi päättää muullakin tavalla. Väkivalta ei ole ratkaisu.

Täällä meistä suurin osa saa myös opiskelijatukea lähtiessään opiskelemaan. Sitäkään ei kaikissa maissa saa, ja olen tästä myös tosi iloinen.

08.04.2017
Suomessa on paljon monia muitakin hyviä asioita joista me kaikki voimme olla kiitollisia, mutta niitä ei nyt tullut mieleen, ainakaan sellaisia joista voisi kertoa useammankin lauseen verran. Työpaikat ovat yksi niistä.

Onnea vielä Suomi 100v, ja pitäkää te kaikki lukijat tosi kiva viikonloppu!

5 kommenttia:

  1. Olemme todellakin etuoikeutettuja moneen muuhun maahan/maanosaan verrattuna! Koulutus ei ole itsestäänselvys joka maailmankolkassa.

    Samoin hyvää vikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Viikon* (se sadasosa sekunnista kun tajuaa että kommentti lähti jo)

    VastaaPoista
  3. Sitä ei aina edes tajua kuinka hyvin meillä suomalaisilla loppujenlopuksi asiat ovatkaan. Kaikista kiitollisin olen siitä, että täällä on ilmainen koulutus, koska se ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys kaikissa maissa. Hyvin kirjoitettu teksti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen tosi kiitollinen tuosta ilmaisesta koulutuksesta. Kiitos paljon! :)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit on tervetuleita! Otan vastaan myös rakentavaa palautetta! :3