perjantai 28. elokuuta 2020

HIUSTARINA

 Postauksesta saattaa tulla pitkä, sillä iski sellainen fiilis, että haluan pitkästä aikaa kirjoittaa ja haluan puhua tästä aiheesta. Postaus tulee myös sisältämään vanhoja kuvia minusta, joissa pääosissa on mun hiukset.

Tein aikasemmin tällaisia postauksia varmaan enemmän. Muistan ainakin tehneeni hiusten hoitoon liittyvän postauksen tai, että miten saada hiukset hyvään kuntoon. Sillä hetkellä olin aloittanut mun vaalennusprosessin, joka mulla kesti yli vuoden. Tosiaan, voin sanoa myös sen, että olisin sen vaalentamisen voinut aloittaa fiksummin, sillä muistaakseni siitä ei ollut hirveän pitkä aika, kun olin hiukset viimeks värjännyt mustalla ja seuraavaksi olin laittamassa niihin värinpoistoa. Mustaa kestoväriä olisin pystynyt haalistamaan myös syväpuhdistavalla shampoolla (tai itseasiassa en ole varma olisiko se kestoväriin auttanut) ja myös askorbiinihappo vaalennuksella, eli tarkemmin sanottuna C-vitamiini vaalennuksella. Myös se, että saatoin päivän aikana laittaa useammankin vaalennuksen peräkkäin mun hiuksiin niin tiedän, että se oli osasyy siihen, että mun hiukset ovat tälläkin hetkellä aika huonossa jamassa ja toisekseen en osannut valita oikeita tuotteita niiden hoitoon. Se hoitoaine ja hiusmaski olivat kuitenkin kosteuttavia, joten ne kyllä auttoi, mutta jos olisin pitänyt vaalentamisesta kuitenkin vaikka viikon tauon (edes), niin ne olisi auttanut mua paljon paremmin. 


Tän postauksen aiheena ei kuitenkaan ole märehtiä tätä asiaa enenpää, koska tiedän oppineeni tästä myös jotakin, ja se, että opiskelen hiusalalla tällä hetkellä helpottaa todella paljon, koska en varmasti olisi tajunnut, että rakennepaikkaava shampoo ja hoitoaine on se asia mitä mun pitää alkaa käyttää. Mulla on mun vanhat shampoot vielä käyttämättä jotka ei ole rakennepaikkaavia, mutta aijon käyttää ne loppuun ennenkun vaihdan uuteen, ja ne ovat mulla jo odottamassa! Mun tilanne tällähetkellä on kuitenkin se, että jokaisen tyvivaalennuksen yhteydessä mulla irtoaa tai katkeaa todella paljon hiuksia. Viime vaalennuksesta on aikaa ehkä noin viikko, ja silloin värjäsin myös latvat punaiseksi ja sävytin sitä tyveä hieman, koska se ei sopinut hiusten pituuksien kanssa yhteen. Silloin multa ei ehkä katkennut hiuksia, vaan irtoili melkein tupottain ja olin hieman kauhuissani, mutta onneksi tilanne rauhoittui ja en menettänyt jokaista hiussuortuvaa.Jotkut jotka seuraa mua snäpissä tai tuntee mut henkilökohtaisesti varmaan tietääkin, että mulla on lähiaikoina vaihtunut hiusten väri muutenkin aika tiuhaa tahtia. Älkää huoliko, tää ei ole vaikuttanut mun hiuksiin negatiivisesti, sillä joka kerta kun olen pinkiksi, liilaksi tai punertavaksi värjännyt niin olen käyttänyt hoitoainepohjaisia sävytteitä, jotka ei vahingoita hiuksia lainkaan. Päinvastoin, se että pidän hoitoainetta jonkun 30-60min mun päässä sen 2min sijaan on varmaan aika hyväkin juttu! Tosin nyt kun olen värjännyt punaiset latvat, niin olen käyttänyt suoraväriä, joka ei ole kestoväri myöskään, mutta enemmän vahingoittava kuin hoitoainepohjainen sävyte. Kuitenkin ton värin sekaan voi heittää hoitoainetta laimentamaan sävyä vaikka pastelliseksi, jos haluaa. Mutta yhtälailla vaalennusaineen joukkoon voi hoitoainetta laittaa, mutta silloin se ei vaalenna yhtä paljoa. Ja tosiaan, tämä ei ole välttämättä faktatietoa, mutta vaalennusaineeseen liittyviä juttuja olen lukenut netistä ja suoraväreistä olen saanut ton käsityksen, mitä tuohon kirjoitin.


Tosiaan varmaan alussa sanoinkin, että siinä vaiheessa kun tein postauksen hiusten hoitamiseen/kuntoon liittyen, niin hoidin mun hiuksia oikeasti niillä tuotteilla mitä mainitsin, mutta pian se lopahti. Mulla on samaa hiusmaskia vielä olemassa ja ajattelin, että voisin seuraavalla pesukerralla laittaa sen vaikuttamaan mun hiuksiin ja olen myös netistä katsellut tuotteita joita on koulussa käytetty ja jotka ovat rakennepaikkaavia eli ne sopisivat mun hiuksille. Käytän kuitenkin noi edelliset shampoot ja hoitoaineet loppuun. Mulla on hopeashampootakin jäljellä useampi purkki ja oon aika innoissani noista yksistä hopeashampoista, koska purkin tekstin mukaan ne ovat korjaavia tai ainakin lupaavat vahvistaa hiuksia! 


Mulla tavoitteena on, että saisin ajan mittaan mun hiukset parempaan kuntoon ja pian olisin tilanteessa, että kun mun hiuksia harjataan märkinä, niin ne ei katkea kuten ne nyt tekee. Tää postaus on myös varoituksen sana kaikille, jotka eivät opiskele kampaajiksi ja vaikka opiskeliskin, niin aina ei sitä tajua, että joskus sitä vaan iskee liian monta vaalennusta lyhyen ajan sisällä hiuksiin ja lopputulos on se, että löydät katkenneita hiuksia sylistä harjauksen jälkeen ja näet päälaella lyhyempiä hiuksia kuin muut sun hiukset. On niitäkin ihmisiä, jotka tän tajuaa ilman varoituksia, mutta mä en kuulu ilmeisemmin tähän ryhmään. :D Vielä joskus 5-7lk mulle hiukset ei ollu niin tavallaan tärkeä juttu. Silloin mulla tais olla vielä oma luonnollinen väri tai ainakin 5lk, mutta 6-7lk leikkasin ne ehkä polkkaa lyhyemmäksi ja värjäsin mustalla. Mulla oli myös otsahiukset aika pitkään ja taisin nekin kasvattaa pois ja pian mulla oli ne uudelleen! Jotkut minut tuntevat voivat muistaa sen, kun pidin sivujakausta, koska mulla oli myös sivusiili ja kasvatin otsista pois ja olin värjännyt sen blondiksi. Itseasiassa sen jälkeen mä värjäsin mun hiukset mustaksi ja leikkasin uudelleen otsahiukset. 


Aika pitkään kuitenkin oli mulla se aika, kun ei oikein kiinnostanut se miltä mun hiukset näyttää. Nykyään hiukset on mulle mun ulkonäössä varmaan tärkein asia ja tavallaan voisin sanoa, että ne on mun kruunu. Hiukset tekee todella paljon ulkonäölle, se minkä väriset ne on voi muuttaa paljon esimerkiksi itsetuntoa ja siksi mä kannustan jokaista muokkaamaan hiuksiaan sellaisiksi kuin itse haluaa, eikä sellaisiksi miksikä joku muu haluaisi! Niitä ei myöskään tarvitse muokata millään tavalla ja välttämättä jokaiselle hiukset ei ole yhtä tärkeitä mitä mulle ne on. 


Mä en tiedä, musta on kiva puhua semmosista asioista mitkä mua kiinnostaa ja tottakai se on jokaisen mielestä kivaa jutella niistä jutuista, mutta nyt en kuitenkaan keksi enää mitään mitä lisätä tähän. Oli kiva avautua! Siistii, jos jaksoit lukea tänne asti mun turhia höpöttelyjä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit on tervetuleita! Otan vastaan myös rakentavaa palautetta! :3