perjantai 19. tammikuuta 2018

Maine Coon - onko sulle tuttu kissarotu?

Helou, ja oikein ihanaa perjantaita!


Kävimme ystäväni kanssa tässä tammikuun alussa meidän asuinpaikkakunnallamme asuvan naisen luona, joka omistaa Maine Coon rotusia kissoja! Toinen niistä kissoista on hänellä sijoituksessa, mutta hän saa sen myöhemmin omiin nimiinsä. Toinen näistä aikuisista Maine Coon kissoista on hänen omansa. Sillä sijoituskissalla on myös kolme pentua.

Tarkemmin selitettynä tällä naisella on yhteensä 3 kissaa, joista kaksi on Maine Coon rotuisia (ja toisella on kolme pentua) ja yksi maatiainen (josta en äsken maininnut!). Hänellä on myös 2 koiraa, toinen berhandilainen ja toinen lapinkoira. Molemmat tosi ihania! Kuitenkin, tämän postauksen tarkoituksena on kertoa ihmisille enemmän Maine Cooneista, ja teen tämän postauksen niin, että kirjoitan kuvien väliin pieniä pätkiä tietoa tästä kissarodusta.



Maine Coon on itsestään syntynyt kissarotu, jota ei siis kukaan ihmisistä ole jalostanut. Luin Maine Coon -kissat ry:n sivulta, että on olemassa jonkilainen legenda, jonka mukaan kissa ja pesukarhu olisi risteytetynyt, josta syntyi siis Maine Coon.

Maine Cooneilla on erittäin jännän näköinen katse. Omasta mielestäni sen kuono muistuttaa ilvestä, ja on itseasiassa aika pelottavan näköinen.

Näistä kissoista urokset painavat 6-8 kiloa ja naaraat 4-5 kiloa, eli tämä kissarotu on myös suurikokoinen!

Tää kuva oli hauska huomata, kun tuo kissa on ilmassa tuossa sivussa, vaikkei sitä oikein näekään.

Vaikka nämä kyseiset kissat omistavat pelottavan näköisen katseen, niin ne eivät kuitenkaan ole luonteeltaan sellaisia, ettei niitä uskaltaisi lähestyä. Maine Coonit ovat ihmisrakkaita ja hellyydenkipeitä sylikissoja, joita voisi oman tietomääräni mukaan paijata vaikka koko päivän ilman, että ne siihen kyllästyisivät! :)




Näitä pieniä pentuja oli neljä, mutta niistä se neljäs mursi jalkansa jotenkin, ja se on nyt toisella paikkakunnalla hoidossa. Se on siis hengissä, ja se voi muuten tosi hyvin!  :)


Maine Cooneja ei saa päästää vapaaksi ulos, koska niiden metsästysvaisto on tosi suuri ja samoin näiden kissojen reviiri. Näiden kissojen vapaaksi päästäminen ulos voi olla todella vaarallista! Maine Coonit tykkäävät kuitenkin mennä lasitetulla parvekkeella, valjaissa tai verkotetussa aitauksessa ulkona.



Tähän loppuun haluan sanoa, että jos täällä on joku enemmän Maine Cooneista tietävä, niin toivoisin, että jos mielestäsi joku näistä asioista on väärin, niin että kertoisit oikean vastauksen siihen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit on tervetuleita! Otan vastaan myös rakentavaa palautetta! :3